Sajtószemle

Bankkártya

2000.08.28. 06:00 | Sajtószemle

Gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy akaratunkon kívül rákényszerítenek bennünket intézmények használatára. Azokon a területeken, ahol nincs választási lehetőségünk, elfogadjuk azt az egyet, ami adott. Azonban ott, ahol lehetne választani, csupán bizonyos érdekcsoportok nem teszik ezt lehetővé, még inkább kiéleződnek azon helyzetek, amikor az adott kötelezően választott intézményt nem lehet használni, akár napokon ám. Elgondolkodtató azonban a kérdés, hogy ezen a mai kártyabirtokosok kétharmadának az élete, a megélhetése, akár napi betevője múlik.

Kártyacsúcsot hozott a SuperShop a K&H-nak

2000.08.17. 20:17 | Sajtószemle

A Kereskedelmi és Hitelbank vezetői és dolgozói, valamint a SuperShop résztvevői joggal lehetnek büszkék közös termékükre, hisz a chippel ellátott kártya páratlan sikert aratott. Az alig pár hónapja elindított programban már megvalósult a százezredik plasztik átadása.

Egyre többen fizetnek elektronikusan

2000.08.17. 19:24 | Sajtószemle

El tudnak képzelni egy olyan társadalmat, ahol nincs pénz? Ahol nem kell fizetni semmiért, mert az állam alanyi jogon mindent biztosít mindent? Élelmet, oktatást, egészségügyet, jólétet? Mindenki egymáson segít, együtt termel mindent, amire csak szükség lehet? És nincs tülekedés, nincs tiprás, nincs pénzhajhászat, csak béke és szeretet? Ugye, milyen nehéz? Pedig jó volna. Mindenesetre az emberek lassan már szívesen felejtik el a készpénzt, olyan is akad, aki az utazásához sem visz 100 forintnál többet, hisz a kártyán ott a fedezet. A statisztikák bebizonyítják a plasztikok életképességét, fontosságát.

Kedvezményes bankkártyát kaphatnak a pedagógusok

2000.08.16. 19:33 | Sajtószemle

Végre egy bank, amely érzékeli, hogy ha valakit köteleznek arra, hogy számlát nyisson, akkor a kamat nem éppen befolyásoló tényező a bankválasztásban. Sokan a lakhelyükhöz vagy munkahelyükhöz legközelebb eső pénzintézetet választják, másoknak nyitvatartási igényeik vannak. Van, aki egyáltalán nem is szereti másra bízni pénzét, de sajnos mai szabad életben törvénnyel kötelezhetőek a társadalom bizonyos tagjai arra, hogy akaratával szemben cselekedjenek.

ABN-Amro sajtóközlemény

2000.08.10. 00:10 | Sajtószemle

Alig két hetes a Bank Austria Creditanstalt és a HypoVereinsbank összeolvadásának híre, s ma ismét egy újabb fúzió hírét vette a pénzügyi világ, mely szintén a piaci élboly átrendeződését eredményezi. A magyarországi bankszektor mai harmadik és ötödik legnagyobb bankjának házasságával kialakuló bankcsoport az OTP utáni kiváló második helyre kerül. A Kereskedelmi és Hitelbank RT többségi belga tulajdonosa, a KBC és a holland ABN AMRO Bank ma délután sajtóközleményükben adták tudtul eljegyzési terveiket.

Bankká alakul a Credigen

2000.08.10. 00:08 | Sajtószemle

Végre bank lett a Credigen RT-ből, amely azért jó hír, mivel mint arról beszámoltunk, a bankok száma csökken a fúziók miatt. Az új bank jobbára csak a hitelpiacnak szeretne részese lenni, így fiókhálózatot nem kíván indítani. Viszont lesz bankvonala, kártyája, s idővel a betétgyűjtésben is szeretne aktívan részt vállalni.

Visa-kártyákat kínál a Bank Austria Creditanstalt

2000.08.09. 00:07 | Sajtószemle

Szeptembertől kedvezményes feltételekkel kínálja a BA-CA Visa kártyáit, melyeket eddig még nem forgalmazott. Az újdonságok között nem ez az egyetlen a sorban...

E-kereskedelem okosan

2000.08.09. 00:05 | Sajtószemle

Nehezen indul ez a régi-új chipkártya. Az ember nem is gondolná, hogy már milyen régóta forgalomban vannak, és a köztudatba még csak most kezd beépülni. Az ügyfelek már szeretnék, de a bankok többsége nem igazán akar ez irányban elmozdulni. Valószínűleg ez ihlette a Microsoftot meg, mikor úgy döntött, jobban melléáll az intelligens kártyának.

Visszaélések bankkártyával

2000.08.09. 00:03 | Sajtószemle

Értelmezésre szorul a jogszabály

2000.08.07. 00:01 | Sajtószemle

Keresés

Bank szerinti cikk szűrés

Bankkártya klub

 Email:
 Jelszó:
Elfelejtett jelszó